Hoeselt Vrugger   |     Contact   |     Zoeken
 
 

 

Archief Hoeselt Vrugger van May 2008

Schooljaar 1949-1950 school Schalkhoven

Klas Schalkhoven 1949
Het schooltje van Schalkhoven, nu het Schalkske, telde twee klassen. Van de straat af gezien had je links de klas van de meester, rechts die van de juffrouw. Minstens zo belangrijk was de speelplaats, achter de school, waar je ook bij regenweer verder kon spelen onder het afdak. Weet je nog? Links het kolenkot, rechts de drie wc's. De grote en de twee kleine.
Terug in de tijd: Herfst 1949. Zes jaar oud. Bij juffrouw Paula in het eerste studiejaar ... Lees meer"De Geschiedenis van de Sint-Stefanuskerk"

Boek Sint-Stefanuskerk
Ter gelegenheid van activiteiten ter afsluiting van de renovatie van de Sint Stefanuskerk op zondag 18 mei werd er door de Kerkfabriek Sint-Stefanus een mooi verzorgd boek uitgegeven.
"De Geschiedenis van de Sint-Stefanuskerk" is van de hand van Piet Thoelen
Het boek kan afgehaald worden bij Jean Thijs, Schepenenlaan 10 te Hoeselt voor de prijs van 15,00 euro.
Het kan ook opgestuurd worden voor 18 (wil dan voorafgaandelijk storten op rekening nummer 091-0173942-50 van de Kerkfabriek Sint-Stefanus, sponsoring restauratie).
Vergroot afbeeldingDe verering van de H. Brigitta in Werm

H.Brigitta
Naast de Heilige Domitianus, de patroonheilige van Werm, werd in Werm ook nog een andere heilige vereerd die wijd en zijd grotere bekendheid genoot en meer aantrekkingskracht had dan Domitianus: de Heilige Brigritta. Al van in de 18de eeuw vinden we vermeldingen terug over de bijzondere verering van de H. Brigitta in Werm.
De H. Brigitta werd aanroepen bij alles wat te maken had met het hoornvee of met de runderen. In eerste instantie deed men een beroep op haar bij ziektes van de beesten en bij de werkelijke epidemies van runderpest, mond- en klauwzeer, enz ...

Lees er hier meer over.Schepenzegel Hoeselt

Schepenzegel HoeseltHet zegel, linksboven op elke pagina van deze website, is het logo van de Hoeseltse Geschiedkundige Studiegroep.

Het is het oudste -nog bestaande- zegel van de schepenbank van Hoeselt.

Lees hier het volledige artikel